Popular posts

Followers

On 9. okt. 2013

En nødvendig organisation for et af verdens mest tøjproducerende lande:

Hvis du ikke allerede kender Organisationen Clean Clothes Campaign Danmark (CCCDK) bør du tjekke deres side, der omhandler kvinders arbejdsvilkår i den 2. og 3. verden.
 CCCDK er nemlig en netværksorganisation, der arbejder for at forbedre vilkårene for tekstilarbejdere i udviklingslandene.



Deres hjemmeside www.cleanclothes.dk fortæller om deres arbejde og deres fokus. Men det der gør organisationen specielt interessant, i mine øjne, er deres tilgang til det kønspolitiske aspekt i arbejdet med tekstilsarbejdernes vilkår.

De har følgende udgangspunkt i deres arbejde:
  • CCCDK tager kønsperspektivet i betragtning i alt deres arbejde og løse problemer påvirket af køn.
  • CCCDK omfatter kønsaspektet i alle deres aktiviteter, bl.a. politiske aktiviteter og kampagnearbejde, samt fremhæve kønsdiskrimination som den opleves af kvindelige arbejdstagere.
  • CCCDK virker for at gøre kvindelige arbejdstageres erfaringer, behov og kampe synlige på alle niveauer i tøjproduktionen , især kvinderne på bunden af forsyningskæderne - hjemmesyerskerne - og presse på for anerkendelse af deres status som arbejdstagere.
  • CCCDK forfølger komplementære retslige og kampagnemæssige strategier for at udvide rettighederne for kvinder, der arbejder i tøjindustrien.
  • CCCDK overvåger globale sociale og økonomiske tendenser samt praksis i forsyningskæderne for at øge bevidstheden om deres indvirkning på kvinder, der arbejder i beklædningsindustrien.
 
Det, der er så stærkt ved CCCDKs måde at arbejde på, er at de ikke er i lommen på nogen virksomheder. Bestseller annoncerer ikke / er ikke medlemmer hos dem og derfor er de ikke "tvunget" til at nævne deres flotte CSR-arbejde. En flot uafhængighed man ikke ser så tit.

www.cleanclothes.dk
Dette tilfælde ses også tydeligt af deres "Urgent Appeal Sager" - se venstrekolonne, hvor artikler om virksomheder, der ikke lever op til deres samfundsansvar og arbejdstageres menneskerettigheder, bliver nævnt ved navn og holdt ansvarlige for deres krænkelser. Clean Clothes Campaign tager ydermere disse konkrete sager op og gennem underskriftskampagner, gadeaktioner og medieopmærksomhed og arbejder for at presse virksomhederne til at respektere arbejdernes rettigheder.

Clean Clothes Campaign behandler omkring 30 "Urgent Appeal" sager om året.

Clean Clothes Campaign Danmark er en del af et større internationalt netværk af solidaritets-, kvinde-, forbruger- og faglige organisationer. Sammenlagt indgår der over 300 organisationer fra hele verden i netværket. Hovedkontoret ligger i Amsterdam, hvor Clean Clothes Campaign har eksisteret siden 1989.

Clean Clothes Campaign Danmark består af følgende organisationer:





BAV, Bedre arbejdsvilkår i den 3. verden

Leave a Reply

Tak for din kommentar til mine indlæg. Det er altid værdsat at høre fra nogen med meninger.
De bedste hilsner
Marie

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments