Popular posts

Followers

On 6. okt. 2013

Den 18. oktober er det EU's anti-trafficking-dag 2013. 

Dagen markeres med interessante film, god debat og slutvis med reception på Bremen Teater

Kom med til EU anti trafficking dag d. 18. oktober og hør seks fremtrædende eksperter og politikere give deres svar på, hvordan vi kan hjælpe ofre for menneskehandel og bekæmpe de kriminelle netværk, som handler med mennesker på tværs af grænser.

 Hvert år handles flere hundredtusinde kvinder, mænd og børn på tværs af landegrænser til tvangsarbejde, udnyttelse i sexindustrien, ufrivillig organdonation mv.

Handel med mennesker er et alvorligt og voksende problem. Det er en grov udnyttelse af mennesker, som befinder sig i en særlig udsat position og en grov krænkelse af den personlige værdighed og fysiske integritet. Menneskehandel er en indbringende forretning, der på verdensplan genererer profit for mere end 25 milliarder Euro om året, hvilket gør det til den tredje mest lukrative form for kriminalitet.

 Ifølge den Internationale Arbejdsorganisation er 880.000 mennesker i EU ofre for tvangsarbejde, herunder tvungen seksuel udnyttelse. Det er 1,8 person pr. 1000 indbyggere. EU's anti-trafficking koordinator, Myria Vassiliadou, vurderer, at hovedparten af de handlede er kvinder og piger, som tvinges til prostitution.

I forbindelse med EU anti trafficking dag 2013 er en række organisationer gået sammen om et større awareness event. Formålet med dagen er, at sætte fokus på hvorfor der stadigvæk findes handlede mennesker i Danmark 200 år efter slaveri blev forbudt – og hvad vi gør i Danmark og på Europæisk plan for at bekæmpe organiserede kriminelle netværk og skrupløse bagmænd, som handler med mennesker på tværs af landegrænser.

Så tag din kæreste, ven eller dine forældre i hånden, og hjælp med at sætte fokus på den tredje største kriminalitet. Herefter har du mulighed for at nyde en forfriskning i Bremen Teaters fantastisk omgivelser og hilse på ngo’ere, politikere, journalister mfl., som arbejder med menneskehandel. 

 

 Hvad 

 EU anti trafficking dag 2013 

 Hvornår

 Den 18. oktober 2013 dørene åbner kl. 17-20

 Hvor 

 Bremen Teater, NYROPSGADE 39-41, 1602 KØBENHAVN

 Hvem
 Reden International 
 Europabevægelsen
 Nyt Europa
 Hope Now 
 Provest 
 Safe and Alive 
 Røde Kors
 Bremen teater

Leave a Reply

Tak for din kommentar til mine indlæg. Det er altid værdsat at høre fra nogen med meninger.
De bedste hilsner
Marie

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments